3D SMP

Is de 3D Scalp Micropigmentation een goede optie?

Het proces van Scalp Micropigmentation heeft een ware evolutie doorgemaakt sinds het ontwikkelen van de fundamentele technieken voor haar tatoeage in 2002. Destijds was het basisconcept van hoofdhuid pigmentatie trendsettend en baanbrekend. Vanuit het basisconcept zijn er meer geavanceerde methodes bedacht; Een van de meest significante ontwikkelingen is die van de 3D-SMP methode. Hoewel strikt genomen niet driedimensionaal, zorgt deze zeer geavanceerde tatoeage techniek voor een nog realistischer resultaat van de behandeling.

Waar komt het idee van 3D Scalp Micropigmentation vandaan?

Nadat de basis van hoofdhuid pigmentatie was gelegd ontstonden er op webforums en bijeenkomsten discussies over de potentiële waarde van een driedimensionale methode. Dit idee wekte veel interesse onder diverse specialisten. Op het HIS HAIR forum was enige jaren geleden een discussie van een klant die beweerde dat zijn resultaat er drie dimensionaal uitzag doordat hij een verzoek had gedaan af te wijken het het standaard proces van hoofdhuid pigmentatie.

Dit werd opgepakt door twee specialisten van de Brandwood Kliniek in Birmingham. Zij gingen verder experimenteren met het idee van 3D Scalp Micropigmentatie om deze vervolgens te perfectioneren tot een commercieel levensvatbaar en herhaalbaar proces.

3d-scalp-micropigmentation

Het 3D effect gedemonstreerd door de Brandwood kliniek. Foto (links) laat een standaard procedure zien. Foto (rechts) laat het resultaat zien na een 3D proces. Deze look wordt over een periode van 2-3 weken nog natuurlijker.

Hoe werkt 3D Scalp Micropigmentation?

In essentie wordt het 3D effect gecreëerd door het toevoegen van een extra pigment ‘laag’ nadat een standaard procedure is voltooid. Deze extra laag wordt aangebracht met pigment die donkerder is wordt veel breder verspreid. Deze techniek wordt vaak aangeduid als ‘scatter-through’. Het resultaat hiervan geeft het effect dat sommige gerepliceerde haarfollikels als het ware verder in hun ontwikkeling zijn dan andere gerepliceerde haarfollikels, net zoals dat bij natuurlijke haargroei ook zo is.

Dit creëert het drie dimensionale effect wat een veel beter resultaat geeft dan een traditionele manier van Hoofdhuid Micro Pigmentatie.

3d-scalp-micropigmentation donkere huid

3D Scalp Micropigmentation op een donkere huid. Deze techniek kan op iedere huidskleur worden uitgevoerd doordat onder andere de pigment selectie van 3D-SMP Methode goed is uitgewerkt in het behandelingsproces.

Goed idee nietwaar? Hoewel het concept van 3D Scalp Micropigmentation nu is uitgelegd, moeten wij erbij vertellen dat het uitvoeren van deze behandeling veel ervaring vereist. Daarom zijn de specialisten van Iconic Beauty Company getrained door de meest toonaangevende specialisten uit Amerika. Bovendien hebben zij inmiddels velen behandelingen uitgevoerd met de 3D-SMP methode. Het risico wanneer 3D Scalp Micropigmentation niet goed wordt uitgevoerd is een te hoge dichtheid van de stippen en een te donker voorkomen. Dit ziet er dan nep en onnatuurlijk uit. Het is daarom belangrijk om de 3D-SMP specialist met zorg uit te kiezen. Veel tatoeëerders of permanente make-up specialisten zijn niet op de hoogte van deze specialistische techniek omdat zij dit er slechts ‘bijdoen’.